Μαρία Παπαγεωργίου
Share

Η Μαρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1984 στα Γρεβενά.
Ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός και δασκάλα φωνητικής.
Έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το 2009 με τη συμμετοχή της στο δίσκο "Homo Logotypous" της Δανάης Παναγιωτοπούλου.
Σήμερα, έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους: "Όμορφοι και Ηττημένοι", "Άβουλο Θεριό" , "Μνήμη"- σε στίχους και μουσικές των Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Σταύρου Ρουμελιώτη και Τιμολέοντα Γκέτσου, "4 Χρόνια Δευτέρα", που περιέχει ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις τραγουδιών με αφορμή τις 50 και πλέον εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου, ένα συλλεκτικό βινύλιο με τίτλο "3 Μοίρες" σε δικά της λόγια και συνθέσεις και την πιο πρόσφατη "Αλληλογραφία", μια δισκογραφική πρόταση που ήρθε από τον ίδιο το Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Ξημερώνει». Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Skrow Τheater και περιέχει επανεκτελέσεις κυρίως «κρυμμένων» τραγουδιών του, αλλά και πιο γνωστών με τη δική της «ανάγνωση».
Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Μια Χαραμάδα Πανικού" , μια προσωπική αφήγηση για τις κρίσεις πανικού.
Όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών ως ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτρια.
Έχει γράψει ορχηστρικά θέματα για ταινίες μικρού μήκους και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχει υπάρξει performer στο χοροθέατρο Quasi Stellar της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη και μέλος της ομάδας «Κοπέρνικος» του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, κάνοντας παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στον Ελληνικό Κόσμο και το Μέγαρο Μουσικής.
Το καλοκαίρι του 2018 την βρίσκει στην ολοκλήρωση της περιοδείας της με τον Χρήστο Θηβαίο, ενώ βρίσκεται ήδη στο στούντιο για την ηχογράφηση του καινούριου της δίσκου.
Βασικοί συνεργάτες της επί σκηνής τα τελευταία χρόνια είναι οι :
Ντίνος Μάνος : κοντραμπάσο
Νίκος Παπαβρανούσης : τύμπανα
Σταύρος Ρουμελιώτης : κιθάρες
Χρήστος Τόλης : πιάνο , harmonioum
Μιχάλης Βρέττας : βιολί
Σοφία Ευκλείδου : τσέλο
Κοσμάς Λαμπίδης (Usurum) : νέι , φωνή

 
GreekEnglish (United Kingdom)