Hoodoos
There are no translations available.

Οι Hoodoos είναι ένα πρώιμο all- star συγκρότημα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, αποτελούμενο από αξιόλογες μονάδες οι οποίοι στην συνέχεια έδρεψαν δάφνες στην μετέπειτα πορεία τους και καταξιώθηκαν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
      Η αρχή τοποθετείται μεταξύ των ετών 1967 και 1968 οπότε και μια παρέα φίλων που είχε ως έδρα τα νότια προάστια, αποτελούμενη από τους Χρήστο Λιδορικιώτη (μπάσο), Λάκη Αλιφραγκή (ντραμς), Φώτη Ιωαννάτο (κιθάρα), Νίκο Λιάμη (2ο μπάσο) και Γιώργο Μελέκη (κιθάρα, μπάσο) αποφασίζουν να φτιάξουν το δικό τους γκρουπ και εντυπωσιασμένοι από μια λέξη που ήξερε ο Γιώργος Μελέκης και τους φάνηκε ιδιαίτερη αποφασίζουν να βαφτίσουν  το γκρουπ με αυτήν παρ’ όλο που η μετάφρασή της σημαίνει … «οι καταραμένοι».Επηρεασμένοι κυρίως από τους Animals, τους Beatles, τους Rolling Stones και κυρίως τους Blood Sweet & Tears, μοντάρουν το πρώτο τους υλικό παίζοντας για αρχή σε αρκετές… ταράτσες της περιοχής ενώ ακολούθησε και μια συμμετοχή στα κυριακάτικα πρωινά του Κίμωνα Αρετά στην Τερψιθέα όπως επίσης και σε φεστιβάλ με παρουσιαστή τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

 Η δυναμική της μπάντας είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και αποφασίζουν να διαβούν την πόρτα ενός στούντιο οπότε να αποτυπωθούν κάποια από τα τραγούδια της μπάντας επειδή όμως χρήματα δεν υπήρχαν, αναγκαστικά θυσιάστηκε ο κουμπαράς που φύλαγε η γιαγιά του Γιώργου Μελέκη για τον εγγονό της, φυσικά εν αγνοία της. Με αυτά τα ελάχιστα χρήματα που επαρκούσαν οριακά  για την εγγραφή 3 τραγουδιών με μια και μόνη εκτέλεση, το συγκρότημα πηγαίνει σε ένα στούντιο στην αρχή της Ακαδημίας, στον 7ο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας, πιθανόν το Studio Sonority του ηχολήπτη Γιάννη Κωστόπουλου και εκεί αποτυπώνουν για πρώτη φορά το στίγμα τους σε μια πομπίνα. Συνεχίζοντας τις καλές τους εμφανίσεις παίζουν πλέον στην Πλάκα στο club Dolce Vita μαζί με τους Σολίστες, ένα επαγγελματικό γκρουπ της εποχής με καλούς μουσικούς και φοβερό εξοπλισμό. Κάπου εκεί τους εντοπίζει ο παραγωγός Πιτ Κωνσταντέας ο οποίος τους συστήνει ανεπιφύλακτα στην Odeon του Μίνωα Μάτσα και μετά την ακρόαση της πομπίνας τους, παίρνουν το πράσινο φως για να γράψουν το πρώτο τους δισκάκι. Το αμέσως επόμενο μεγάλο πρόβλημα ήταν η ποιότητα των οργάνων τους η οποία ήταν ανεπαρκής για μια ηχογράφηση και έτσι σπεύδουν να ζητήσουν την συνδρομή των Σολιστών οι οποίοι δέχτηκαν να τους τα δανείσουν για την ημέρα της ηχογράφησης τα δικά τους. Στην καθοριστική ημέρα οι Hoodoos μπαίνουν στο στούντιο με μια χρονική διορία για να τελειώσουν την εγγραφή δύο κομματιών όμως το άγχος του χρόνου και η ανοικειότητα με τα δανικά επαγγελματικά όργανα τους προκαλεί νευρικότητα και το αποτέλεσμα ήταν να μην επιτευχθεί τελικά κάποια αξιόλογη ηχογράφηση και η όλη προσπάθεια έπεσε δυστυχώς στο κενό.
           Μετά από αυτό το ατυχές γεγονός τα μέλη του γκρουπ αποφασίζουν να πάρουν το δρόμο τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους σε νέα σχήματα οπότε ο Γιώργος Μελέκης θα περάσει από τους Vikings του Αντώνη Βαρδή όπως επίσης και από τους Sover Group όπου θα γράψει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία και φυσικά στους Charms με τους οποίους θα κερδίσει  την πρώτη θέση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι του «Να μείνουμε πάντα παιδιά» το 1974 ενώ κατόπιν τον συναντάμε είτε ως σόλο μουσικό στην δισκογραφία είτε ως μαέστρο στο Φεστιβάλ Κερκύρας αλλά και ως σύνθετη πολλών νέων επιτυχιών (Ζιγκ Ζαγκ, Βοσκόπουλος, Αδαμαντίδης). Ο Νίκος Λιάμης φεύγει για τις Η.Π.Α. όπου με το εξαιρετικό του ταλέντο αναδεικνύεται ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς σε πιάνο, μπάσο και κιθάρα συνοδεύοντας μεγάλα ονόματα όπως ο Γιάννης Πάριος στις περιοδείες τους. Ο Φώτης Ιωαννάτος θα φύγει για την Γαλλία όπου μαζί με την αδερφή του Αγγελική θα κερδίσουν το πρώτο βραβείο σε πανεθνικό διαγωνισμό κιθάρας και κατόπιν εγκαθίσταται στο Βέλγιο όπου θα ασχοληθεί επισταμένως με την μελοποιημένη ποίηση. Τέλος ο Χρήστος Λιδωρικιώτης θα ανοίξει ένα κατάστημα με χορδές μουσικών οργάνων ενώ o Λάκης Αλιφραγκής είχε την ευτυχία να παίξει μαζί με τον Eric Clapton αντικαθιστώντας τον μεθυσμένο ντράμερ του σε ένα live στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα παίξει για μια θερινή σεζόν με δυο Αμερικάνους μουσικούς σε ένα νησί, ιδρύοντας μια μπάντα που ονομαζόταν Skyhouse Blues και έκτοτε θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της διαφήμισης.
       Αξιοπερίεργο:Την ημέρα της ηχογράφησης  οι Σολίστες ξέχασαν να δανείσουν τα όργανά τους με αποτέλεσμα η μπάντα να πάρει την τολμηρή απόφαση να …σπάσει την πόρτα του club μέσα στο οποίο τα είχαν αφήσει για να τα πάρει μαζί της στο στούντιο, διακινδυνεύοντας να λερώσουν το λευκό ποινικό τους μητρώο!

 
GreekEnglish (United Kingdom)